Annonse

Lisenseierne på Yme-feltet har konkludert med at det ikke er forsvarlig å gå videre med nye utbygginger. Nå skal gjenværende installasjoner fjernes og brønnene plugges.

Det skriver Teknisk Ukeblad.

Lisenseierne har i lengre tid evaluert muligheten for en oppdatert utbyggingsplan, en såkalt PUD, for feltet. Målsettingen har da vært å identifisere en sikker og lønnsom utbygging, opplyser Grethe Elise Foldnes, talskvinne i operatørselskapet Talisman.

– Etter en grundig prosess, inkludert utsettelse av den opprinnelige fristen, konkluderte partnerskapet med at prosjektet ikke har den økonomiske robustheten som er nødvendig for å forsvare en ny utvikling av feltet og dermed en oppdatert PUD, sier hun videre.

Olje- og energidepartementet har nå gitt lisenseierne tillatelse til å starte forberedelser for avvikling av prosjektet.

– Dette betyr at vi nå begynner å planlegge fjerning av de gjenværende installasjonene på feltet. Dette innebærer at brønnene plugges, havbunnsutstyr fjernes, og at produksjonslisensen leveres tilbake til norske myndigheter, sier Foldnes til Teknisk Ukeblad.

Yme er blant historiens største industriskandaler i Norge. Utbyggingen skulle etter planen kostet 4,9 milliarder kroner og startet produksjonen i januar 2009. Seks år senere er 14 milliarder kroner investert, men plattformen er ubrukelig og må skrapes. Plattformen skal etter planen flyttes bort fra feltet senere i sommer.

Senest i mai i år skrev offshore.no at medeier i lisensen, Lotos, ville bygge ut Yme igjen.

Selskaper omtalt i saken

Felt omtalt i saken

YME
Annonse