Foto: Det norske
Annonse

Repsol har søkt myndighetene om tillatelse til å plugge åtte brønner og stenge ned Varg-feltet i Nordsjøen.

Petrojarl Varg skal etter planen forlate feltet 1. august 2016, viser dokumenter Offshore.no har fått tilgang til.

– Produksjonen på Varg-feltet faller gradvis og resultatene den siste tiden viser at feltet ikke lenger kan drives økonomisk. Vi har derfor valgt å avslutte avtalen om innleie av produksjonsskipet. Oljeprisen er naturlig nok en del av dette bilde, sier pressekontakt Grethe Elise Foldnes i Repsol Norge.

– Kunne produsert til 2021
Feltet inneholder fortsatt rundt 8,5 millioner fat olje, og Varg har, ifølge Oljedirektoratet, kapasitet til å produsere helt fram til 2021, men det forutsetter boring av nye produksjonsbrønner. 

Ifølge operatøren har dog feltet gått med tap siden august i fjor og videre investeringer er ikke vurdert lønnsomme.

– Vargfeltet har hatt god produksjon siden oppstarten i desember 1998 og har produsert tre ganger de estimerte reservene i utbyggingsplanen, sier Foldnes.

Ny kontrakt i august, sagt opp i november
Kontrakten med Teekay for leie av flyteren ble sagt opp 19. november i fjor. Dette til tross for at kontrakten ble forlenget, fram til 2019, så sent som i august samme år.

– Per i dag ser det ut til at Varg FPSO vil gå i opplag i påvente av en ny kontrakt, opplyser Rebecca Jakobsen i Teekay, som drifter fartøyet.

Hun sier videre at selskapet blir nødt til å kutte antallet offshorestillinger.

– Vi jobber aktivt for å sikre videre utnyttelse av Petrojarl Varg, både i og utenfor Norge, men ser oss likevel nødt til å redusere antallet ansatte. Vi har per i dag ikke tall på hvor mange som rammes.

Felt omtalt i saken

VARG
Annonse