Annonse

Bellona-Hauge tror ikke på at eventuell manipulasjon av grunnlagsdata kan ha påvirket det endelige bildet. – Dokumentasjonen er overveldende, mener han.

Offshore.no huket tak i Frederik Hauge noen minutter før den offisielle åpningen av COP15 i går kveld og spurte hva han tror er det beste utfallet vi kan håpe på nå som ambisjonene ikke lenger er å få på plass en overnasjonal, juridisk avtale.

– Jeg tror det er veldig viktig at vi ser de internasjonale klimaforhandlingene som et stort internasjonalt byggverk hvor vi skal ha på plass en del viktige byggestener som muliggjør at som vi kan få på plass en juridisk, bindende avtale neste år.

Hauge tror ikke dette er for optimistisk.

– Det er jo lov å håpe, men som vi sa med en gang Obama ble valgt som president, så er det fryktelig kort tid til København og det ser vi realitetene av nå.

– Forstyrrer ikke bildet

– Hva mener du om påstandene som er fremkommet om at noen av klimadataene skal være manipulert?

– Dette sitter vi nå og går gjennom, men utifra de forskerne vi snakker med så kan vi ikke se at dette forstyrrer bildet i det hele tatt. Det er overveldende dokumentasjon på at klimaendringene er menneskeskapte.

Tiden tillot ikke å gå men i detaljer her, men Offshore.no kommer tilbake med flere synspunkter på klimadataenes troverdighet.

Tidligere fra København:

– Norge skal være pådriver på alle punkter

Reklame midt i smørøyet

København-ambisjonene senket

Annonse