Annonse

Om det ikke blir enighet mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe ved midnatt, kan landanleggene Ormen Lange og Melkøya bli stengt.

Fagforeningen Safe vil ta ut 338 medlemmer i streik ved midnatt torsdag om partene ikke kommer til enighet.

– Bakgrunnen for at oppgjøret går til mekling er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sier Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe.

Overenskomsten gjelder for medlemmer av Safe, og de tilsluttede fagforbundene Parat og Negotia. Medlemmene som blir tatt ut i en eventuell streik arbeider i hovedsak fast på land i operatørselskapene.

– Det er noe krevende å se hva vi skal mekle om ettersom de materielle tingene som lønn og tillegg skal forhandles om lokalt – ikke sentralt. Men vi håper selvsagt at vi kommer fram til en løsning, sier Jan Hodneland, forhandlingsleder i Norsk olje og gass i en uttalelse.

Dersom det ikke blir enighet i meklingen kan det bli streik i tre bedrifter fra fredag 7. oktober. Det gjelder 114 personer ved Esso Norge AS på Slangen, 105 personer ved AS Norske Shell på Ormen Lange/Nyhamna og 119 personer hos Statoil på Melkøya/Hammerfest.

Annonse