Annonse

Verdens første riser-baserte Coiled Tubing-intervensjon fra et lett brønnintervensjonsfartøy (LWI) ble nylig gjennomført av Altus Intervention for en stor operatør på britisk side av Nordsjøen.

Nå har selskapet vunnet prestisjetung pris for teknologien som ble brukt.

Altus Intervention er tildelt SPE ICoTA sin pris for utvikling av et innovativt teknologisystem – TALOS CT, som har hjulpet kunden med å øke oljeproduksjon fra sin subsea-brønn med 1.200 fat per dag.

TALOS CT-systemet er et skreddersydd system utviklet og driftet av ALTUS Intervention som lar Coiled Tubing-operasjoner bli utført fra et lett intervensjonsfartøy.

Alternativt må en flyterigg brukes – noe som gir både høyere kostnader og økt tidsforbruk.

Systemet er en spesialbygget elektro-hydraulisk kompenserings-enhet som er designet for å operere riser-baserte Coiled Tubing-operasjoner fra et LWI-fartøy med nøyaktig hiv-kompensering.

Systemet rigges på fartøyet i havn som igjen reduserer total prosjektkostnad og maksimerer operasjonstid på lokasjon.

SPE ICoTA Innovation Award er en teknisk innovasjonspris innen brønnintervensjon og kveilerør-teknologi og ble gitt til ALTUS Intervention, operatøren og rederiet Helix Well Ops.

I alt åtte jobber gjennomført ved bruk ALTUS Intervention-teknologi blant annet Real time Coil (RtC) som gjorde det mulig å gjennomføre alle jobbene uten nedetid.

Garry Michie, Storbritannia president for Altus Intervention, er meget fornøyd.

– Prisen er en verdifull anerkjennelse for arbeidet og teknologiutviklingen innen brønnintervensjon for å sikre merverdi til våre kunder. Vi har en strategi og ambisjon om å utvikle bredden av våre tjenester. Det faktum at vi nå tilbyr CT fra en mono-skrog fartøy er en milepæl i denne strategien. Vi ønsker å takke ICoTA for godkjenning av denne teknologien.

Kommunikasjonssjef Peter N. Keilen trekker frem at de har gjennomført sikre og effektive operasjoner.

– Den utfordrende arbeidsomfanget ble fullført med minimal nedetid og ingen HMS-hendelser. Gjennomføringen av TALOS – systemet på en LWIV demonstrerer ALTUS Intervention sin målsetning om å drive teknologien fremover med sikte på å øke driftseffektiviteten og dermed redusere kostnader for våre kunder.

Annonse