Safe Scandinavia. Foto. Prosafe
Annonse

En Prosafe-arbeider ble evakuert med brudd i fotflaten å ha fått foten i klem under container. – Ekstremt beklagelig, sier konsernsjefen.

Etter nyttår har to alvorlige hendelser preget riggeier Prosafe på Safe Scandinavia. 19. januar fikk en arbeider foten i klem i forbindelse med en løfteoperasjon på helikopterdekket. Arbeideren fikk konstatert brudd i foten og ble evakuert med helikopter.

– Han er nå sykemeldt, og vi har tett oppfølging av ham, sier konsernsjef Stig Christiansen i Prosafe til Aftenbladet.

Full gransking
Ifølge varselet sendt inn til Petroleumstilsynet skled arbeideren under en kontrollert landing av en container, og fikk høyre fot i klem. Containeren ble løftet av etter det varsleren anslår å være 40 sekunder.

– Vi gjør nå en full gransking av hendelsen for å finne svar på hva som skjedde og hvordan det skjedde, sier konsernsjef Christiansen.

Røyk utløste alarm og mønstring
26. februar skjedde det en feil i en av transformatorene på Safe Scandinavia, som førte til røykutvikling i et av tavlerommene. Røyken gjorde at en generell alarm ble utløst, og personellet ble mønstret midt på natten klokken 01.27. Ifølge Prosafe tok det mindre enn en time før situasjonen var avklart.

Også denne hendelsen gransker selskapet grundig for å komme til bunns i årsaken til kortslutningen.

– Vi har nå sørget for at vi har fått inn en ny transformator i tillegg til de vi har, for å sørge for reservekapasitet. Denne hendelsen gransker vi også grundig for å forstå hva som har skjedd, sier Christiansen.

– Det har skjedd to alvorlige hendelser på kort tid. Har det skjedd en endring i sikkerhetsnivået på Safe Scandinavia?

– Vi gjør til enhver tid det vi kan for å unngå denne typen hendelser, og så vidt jeg kan se er det ingen sammenheng mellom hendelsene. Det foreligger snart granskingsrapporter fra begge hendelsene, og da kan vi lære av dem og sørge for at det ikke skjer igjen. Det er industrien og Prosafes forpliktelse og lovnad til enhver tid, sier konsernsjefen.

Selskaper omtalt i saken

Annonse