Annonse
Annonse

Har hanket inn to viktige subsea-kontrakter

Klammer som skal senkes i havet utenfor Australia. Foto:Connector Subsea Solutions
Annonse

Connector Subsea Solutions har fått nye bestillinger fra oljeselskapene BP og Shell. Dermed skal selskapet ansette i år også.

– Det er to viktige kontrakter for oss aktivitetsmessig. De er ikke så store, men teknisk utfordrende, sier daglig leder Ivar Kjær Hanson i Connector Subsea Solutions.

Selskapet leverer klemmer som skal tette olje- og gassrør på store dyp uten å bruke dykkere.

– En bekreftelse
På slutten av fjoråret leverte Connector Subsea Solutions utstyr for å reparere et rør på 1350 meters dyp til BP. De nye kontraktene gjelder klemmer som oljeselskapene skal ha i beredskap ved eventuelle lekkasjer. Samlet kontraktsverdi er på rundt 20 millioner kroner.

– Dette betyr at vi har fått en bekreftelse på at markedet for beredskap er i vekst. Det er også en viktig tillitserklæring at selskapene kommer tilbake og kjøper noe som er enda mer utfordrende av oss, sier Hanson.

Fakta

Connector Subsea Solutions
  • Etablert i Bergen i 2000.
  • Eid av Pål Magne Hisdal.
  • Leverer utstyr og løsninger for reparasjon av olje- og gassrør under vann.
  • Samarbeider tett med britiske Hydratight, som blant annet leverer sammenkoblinger for olje- og gassrør.

Skal ansette flere
Selskapet har hovedkontor i Bergen og avdelinger i Kroatia og Bosnia. Rundt halvparten av de 40 ansatte sitter i Bergen. I fjor ansatte de åtte nye, og i år er planen å ansette like mange.

– Vi har et godt år bak oss, og er optimistiske når det gjelder dette året. Vi ser for oss at vi må ansette cirka åtte stykker. Hvor mange som blir i Bergen og hvor mange som blir i Kroatia og Bosnia er usikkert, men det er viktig å ha et sterkt teknisk miljø i Bergen, sier Hanson.

Intervjuer med de første er i gang. Hvor mange som blir ansatt, avhenger blant annet av ordreinngangen i mars og april.

– Vi sitter med flere store kontrakter vi tror slår inn i løpet av første halvår, sier Hanson.

Overskudd
Connector Subsea Solutions hadde i fjor inntekter på 90 millioner kroner, og et resultat etter skatt på 24 millioner. Året før hadde selskapet inntekter på 3 millioner, og et underskudd på 26 millioner. Men Hanson understreker at tallene ikke er sammenlignbare.

– I november i fjor kjøpte og integrerte vi selskapene i Kroatia og Bosnia. I fjor var første gang vi konsoliderte inn tallene, sier han.

Han er likevel svært fornøyd med resultatet.

– Det er gode tall både på omsetning og resultat. Vi forventer at omsetningen i hvert fall vil være på samme nivå i inneværende år. Men resultatmessig var det spesielt godt i fjor, og det er mulig vi må ha mer moderate forventninger i år, sier Hanson.

Skreddersøm
Reparasjonsklemmene til BP og Shell skal leveres ved årsskiftet. Nå er selskapets ingeniører i full gang med å spesialdesigne løsningene, og vil ha hendene fulle til mai. Nesten alt selskapet leverer er nemlig skreddersydd selskapenes ulike behov.

– Historisk har vi nesten bare hatt utvikling av nye ting, og vi må få en balanse mellom det å ha standarder og ny utvikling. Men vi vil alltid utvikle nye ting. Det er den måten vi kan konkurrere på, at vi er litt foran alle andre.

Annonse
Annonse
Annonse
Siste nyheter fra nettverket