Annonse

 

Stord-selskapet, Advantec har kjøpt det Oslo-baserte teknologiselskapet Sentech og har med dette sikret seg ny separasjonsteknologi for olje og gass.

Advantec AS på Stord har overtatt aksjemajoriteten i teknologiselskapet Sentech AS som nå skifter navn til Advantec Sensing AS. Selskapet har per i dag fem ansatte som holder til i Oppegård utenfor Oslo.

Hovedproduktene er avanserte målesystemer som brukes til å forbedre separasjonsprosessen, og som selges til det internasjonale olje- og gassmarkedet. Ifølge Advantec er det størst forventning til selskapets "Separation Profile Meters" og "Water Cut Meters".

– Vi har gått inn i selskapet fordi vi her ser gode forretningsmuligheter i et globalt marked, med unike produkter som har stort teknologisk potensial," sier administrerende direktør i Advantec, Magnar Aaland.

Etablerer produksjonsavdeling på Stord

Advantec Sensing AS flytter forretningsadresse til Stord, og etablerer produksjonsavdeling i ADVANTEC sine lokaler i Eldøyane Næringspark, mens avdelingen i Oppegård skal fortsatt drive forskning og produktutvikling, i tillegg til markedsføring og salg.

– Ved dette vil en også samordne administrative rutiner og systemer, og kunne trekke på offshoremiljøet på Stord. Advantec Sensing vil satse betydelig på videreutvikling av nye måle- og sensorsystemer, for å møte nye miljøkrav og krav til effektiv produksjonsstyring av separasjonsanlegg. Gjennom oppkjøpet vil Advantec-gruppen styrke sin posisjon mot viktige kunder både nasjonalt og internasjonalt, fortsetter Aaland.

Jan Kåre Pedersen er ansatt midlertidig som daglig leder i Advantec Sensing, mens Morten Halleraker er ansatt som selskapets markeds- og salgssjef.

Tror på synergi

– Ved å forene Advantecs industrielle erfaring innen prosessinstrumentering med Sentechs unike løsninger og produkter, vil samarbeidet sikre arbeidsplasser både i Oppegård og på Stord, sier Aaland, som ser dette som et spennende forretningsområde, som kan skape synergi til ADVANTEC sine egne produkter og systemløsninger.

Annonse