Annonse

Men lurer på hvem, hva, når, hvor og hvordan? Selskapet svarte i nettmøte på Offshore.no.

Statoil er Norges største og mest populære arbeidsplass. Selskapet fikk nylig over 6000 søkere til rundt 300 sommerjobber, mottar daglig rundt 200 CV-er og skal nå ut i markedet på jakt etter 100-200 erfarne medarbeidere innenfor boring og brønn, petroleumsteknologi, prosjekter og SURF (subsea production systems, umbilicals, risers, flowlines, trunklines and marine operations).

HR-direktør Tone Rognstad, Christoffer Sandsdalen, direktør for petroleumsteknologi, og Sigrun M. Løkkebø, HR-leder innen petroleumsteknologi, stilte på nettmøte med Offshore.no og svarte på lesernes spørsmål om jobbmuligheter i selskapet. Her er resultatet:

Hei,
Statoil blir hvert år kåret som norges mest attraktive arbeidsgiver blant studentene, og all honnør til Statoil for det. Selv er jeg ferdig til høsten, og har i den forbindelse prøvd å sette meg litt inn i blant annet hvordan de ulike selskapene lønner sine unge ansatte. I den anledning har jeg et par ting jeg lurer på.
Startlønnen for en nyutdannet sivilingeniør i Statoil var i fjor på ca. 450 000 kr. Dette ligger vel omtrent på snittet for selskaper som Statoil kan sammenligne seg med. Dog er lønnsutviklingen blant unge i Statoil svært moderat de første årene, dermed havner man fort langt under det man tjener i andre oljeselskaper og leverandørselskapene (med mindre man er offshore eller expat). Dette er jo et paradoks, all den tid dere plukker fra øverste hylle i studentkullene. 
Er dette en bevisst strategi for Statoil? I så fall, hvorfor? Hvis jeg begynner i Statoil nå, kan jeg forvente samme lønnsutvikling fremover som de unge i selskapet har opplevd de siste 3-4 årene?
Mvh. Tore

Hei Tore
Statoil vil være konkurransedyktige på lønn, men ikke lønnsledende. Dette gjelder ikke bare for nyansatte, men gjennom hele karriereløpet. Det er en bevisst strategi. Lønnsutviklingen i selskapet vil reflektere lønnsutviklingen i industrien generelt. Lønn er en ting, karrieremuligheter en annen. Der er det ingen selskaper i Norge som kan matche Statoil.
Tone, Sigrun og Christoffer

Jeg har flere års erfaring fra topside kontrollsystem men ønsker å utvikle min karriere i undervannsteknologi. Denne vil gi meg nye utfordring og muligheter til å utvikle seg videre i design / tekniske studier av undervannssystemer, konseptvalg og detaljert prosjektering og utførelse. Jeg er villig til å subsidiere både subsea og topside kontrollsystem. Hvordan vurderer Statoil min kompetanse?
Mvh. B

Hei B
Dette er en kompetanse som er interessant for Statoil. Subsea og petroleumsteknologi er viktige satsingsområder for oss.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei!
Eg held for tida på med ein bachelorgrad i statstivtskap. Til hausten
skal eg ta fatt på bachelorgrad, og etterkvart mastergrad i
samfunnsøkonomi. Eg er svært interessert i olje & gassindustrien generelt, og Statoil
spesielt. Det er ein svært spanande marknad, som har ein svært positiv
innverknad på norsk økonomi, industri og levesett.
Statoil representerer jo sjølve krunjuvelen i den norske
petroleumsnæringa, og difor er jo sjølvsagt ein jobb her den store
draumen. Har du nokre tips til korleis ein bør gå fram for å sikre
draumejobben? Korleis bør ein jobbe langsiktig, for å kunne vere ein
aktuell kandidat for Statoil etter endte studiar?
Med venleg helsing,
ambisiøs student.

Hei ambisiøs student
Vi har mange spennende oppgaver for statsvitere. Vi anbefaler å ta deler av studiet utenfor Norge. Vi anbefaler også å søke sommerjobber i selskapet og å skrive energirelaterte oppgaver underveis i studiet. Sjekk karrieresidene på statoil.com og oppsøk oss når vi besøker ditt universitet.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei!
Jeg har fagbrev som havbunnsinstallatør og toårig petroleumsteknisk fagskole innen havbunnsteknologi. Jeg har i tillegg 4 års erfaring med havbunnsinstallasjoner og wellheadoperasjoner. Hvilke stillinger innen Statoil kan passe for meg?
Mvh. Bjørn

Vi har mange muligheter for karriere innen subsea. Akkurat nå har vi mest behov for erfarne fagfolk med en ingeniørmastergrad innen for eksempel marin teknikk og boring og brønn. Når det gjelder ledige stillinger, kommer alle disse på Statoil.com.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hvilke veier må en gå for å få jobb i statoil med bakgrunn som eletriker gr.l med blandet erfaring fra bygg, alarmsystem, verft og noen få turer offshore?
Hilsen A

Hei A
Elektrikere og automatikere er viktige for Statoil. Dette er samtidig svært populære jobber, og mange av dem som jobber offshore er rekruttert fra Statoils landanlegg. Sjekk statoil.com for ledige stillinger.
Tone, Sigrun og Christoffer

Som operatør selskap har dere noe maritimt personell (CRO/DPO/Stab/OIM) ansatt direkte gjennom dere på de flyteriggene som opererer for dere?
Mvh. Karl

Hei Karl
Vi har enkelte stillinger, for eksempel på flyterne våre.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei.
Jeg er en 25 år gammel mann som drømmer om en jobb innenfor vedlikehold offshore. Jeg har fagbrev som elektriker og automatikker.
Jeg jobber for tiden på Valhall med PH Hook Up prosjektet til BP, og går instrument commisiniong der. Det jeg lurer på er hvor mange år trenger jeg med erfaring, for å i det hele tatt bli vurdert til en instrument tekniker/riggelektriker jobb,
hos Statoil på en av deres offshore innstallasjoner?
Christian

Hei Christian
Vi er alltid på jakt etter dyktige fagfolk, og med din kompetanse vil du bli seriøst vurdert. Men vi er klar over at det er konkurranse om disse jobbene. Vi har ikke en grense for hvor mange års erfaring man trenger, men erfaring fra offshoreprosjekter vil telle positivt.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei.
Jeg er en 16 år gammel jente som har lyst å bli noe innenfor olje og gass. Jeg lurer på hvilken rettning du vil annbefale meg. Jeg har høye karakterer. Ønsker ikke å jobbe med hendene, altså ordne ting på plattformer. Mer det som har med teknologi å gjøre. Håper du kan gi meg noen svar som kan hjelpe meg videre.
Mvh
Stina

Hei Stina
Så flott å høre. Skaff deg studiekompetanse med realfag på videregående. Muligheter videre kan være en mastergrad innen petroleumstekniske fag, geologi, geofysikk. Denne kompetansen er etterspurt i hele verden. Ta gjerne deler av studiene dine i utlandet og søk sommerjobb hos oss når den tid kommer. Lykke til.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei!
Jeg er 4.årsstudent på NTNU innen prosjektledelse ved Indøk og har søkt på sommerjobb hos Statoil. Jeg har også søkt tidligere jobber i Statoil uten hell. Jeg ønsker å jobbe med spesifikt med prosjektledelse. Er det mange dere ønsker å hente inn prosjektledelse som fagfelt? Hvordan går jeg fram for å få fram mine ønsker i en jobbsøknad når jeg skal søke fast stilling sommeren 2013?
Mvh
Tor Christian

Hei Tor Christian.
Det enkle svaret er ja. Vi anbefaler deg å ta deler av utdanningen utenfor Norge, da dette gir fordeler både på faglig og personlig plan. Vi rekrutterer bredt i selskapet når vi finner prosjektledere. Du har en solid teoretisk ballast og har gjort et bra utdanningsvalg. Denne typen utdanning, som kombinerer teknisk og økonomisk kompetanse, er attraktivt, både for oss og andre. Angående søknad; alle søknader må gjennom Statoil.com. All informasjon vi etterspør må fylles ut. Og alle vedlegg må lastes opp.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hej
Jag undrar hur ofta det rekryteras till forpleining/catering i Statoil? Har något års erfaring som forpleiningssjef og er mycket erfaren kock från goda restauranger och från egna bedrifter (restauranger). Har också alla kurser som trängs för arbeid offshore. Eget goda referenser från kaptener/klienter(jobbat mesta tiden p Hotel ship) og från medarbetare. Har sänt söknad om arbete i forpleining i Statoil flera ggr.
Utan att få svar. Hur ofta rekryterar ni og vad söker ni efter i rekryterinfdprocessen?
Mvh
Fredrik

Hei Fredrik
Forpleining er i hovedsak en tjeneste som vi kjøper av underleverandør.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei.
Hvordan er det å få jobb som bore ingeniør eller boreleder i statoil? Er en med tekniskfagskole og med arbeidserfaring fra nordsjøen(Roughneck-derrickman-drillerA/B) kvalifisert for en slik jobb?
Mvh, Tore

Hei Tore
Har man teknisk fagskole og tar en ingeniørutdanning i tillegg, blir du svært attraktiv. Ikke bare for Statoil, men for hele industrien. For Statoil vil det være et krav med ingeniørutdannelse dersom du skal bli boreingeniør og deretter boreleder.
Tone, Sigrun og Christoffer

Heisann.
Har dere trainee stillinger som boreleder? Er borepersonell fra kontraktøren aktuell for slike stillinger? Jeg tenker da med erfaring som boredekksarbeider og fullført teknisk fagskole.
Hermod

Hei Hermod
Borepersonell med rett kompetanse kan være aktuelle. Teknisk bakgrunn og erfaring er viktig. Har du i tillegg en ingeniørutdannelse, stiller du sterkt. Basert på informasjonen vi har om deg, er det vanskelig å vurdere.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei
Hvordan er det å få jobb som ingeniør hos Statoil? Eventuelt hvilken retninger bør man utdanne seg som ingeniør. Tenker produksjonsteknikk.
Jan

Hei Jan.
Statoil har stort behov for ingeniører innen mange fagområder. Vi anbefaler ingeniørutdanning, helst på masternivå, innen petroleumstekniske fag, for eksempel produksjonsteknikk. Denne typen stillinger ligger ute på Statoil.com i dag.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei Tone / Christoffer
Lurer på hvilke jobbmuligheter jeg kan ha i Statoil,  har ca 5 års erfaring fra commissioning/operasjons support/Service world wide på variert NOV drilling utstyr spesiellt mtp Cyberbase, HMI, Scada, nettverk, PLS……osv
Har kikket en del på varierte utlysninger, men synes det er litt vanskelig å finne den rette. Setter stor pris på om en av dere kunne hjulpet meg med å spore meg inn på relevant stilling jeg kan søke på i forhold til erfaringen nevnt ovenfor.
Har det meget godt der jeg er i dag så jeg har ingen hastverk,  men må vel si det frister bra med en fast nordsjø rotasjon.
Ha en flott dag videre :-)
Mvh Petter

Hei Petter.
Jeg anbefaler deg å sjekke mulighetene på boring og brønn. Det ligger kontaktinformasjon til ansvarlige personer på alle ledige stillinger, bruk denne ved behov.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei.
Hvordan er mulighetene for å jobbe som lærling i elektrofaget på platform?
– mvh. Thomas

Hei Thomas.
Søknadsfristen for årets rekruttering av lærlinger har gått ut. Totalt rekrutterer vi rundt 170 lærlinger i året, og vi har til enhver tid cirka 350 lærlinger inne. Dette blir nivået også neste år.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hvordan forholder dere i Statoil til søknader & kandidater med multidisiplinære fag?
Hvordan ansetter dere folk med lite relevant erfaring & hva gjør dere for å bruke kompetansen til de som ikke blir innleid via konsulentselskaper & bemanning?
Det enkleste er å rekruttere til fagdisipliner. Men hva gjør Statoil for å bruke mangfoldet i regionen? Hvorfor er off.selskaper (samt etater) minst integrasjonsvillige?
Vennlig hilsen
Nasir

Hei Nasir
Dette er et viktig spørsmål. Det er først og fremst kandidatens kompetanse som er viktig for Statoil, men vi er også opptatt av mangfold, både innen bakgrunn og formell utdannelse. 20 prosent av de vi rekrutterer til Norge har ikke norsk pass.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei.
Statoil krever at alle vitnemål og papirer lastes opp ved innlevert søknad:
Hvordan er Statoils policy vedr. resultatene på 15-20 år gamle vitnemål fra videregående skole. Hvordan teller arbeidserfaringen man har etterpå i forhold til det man presterte som skolelei 16-17-åring på 90-tallet.
Vennlig hilsen Øyvind

Hei Øyvind
Vi sjekker validiteten på alle vitnemål. Det som betyr noe er hva man har prestert i etterkant.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei!
Hvordan kan man søke på jobb i Canada i oil sand prosjektet. Tenker ikke administrativt men som evt industrirølegger/tekniker osv. Bruker dere innleide/kontraktører til dette eller egne ansatte. Har sett hos Statoil sin hjemmeside men aldri funnet jobber relatert til dette.
Hilsen
Jane

Hei Jane.
Det ligger mange ledige stillinger i Canada på Statoil.com.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei,
Min datter er ferdig utdannet Bio-ingeniør (Bachelor) og jobber nå i helsevesenet.  Hun har imidlertid vist stor interesse for oljebransjen. Er det muligheter for henne i Statoil, og hvem/hvor bør hun kontakte for event. mer informasjon om muligheter.
John Petter

Hei John Petter
Vi har en del bioingeniørstillinger, for eksempel innenfor HMS. Hun bør utvide med en mastergrad og gjøre det i utlandet.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hei,
Jeg lurer på hvilke mastergrader som anbefales ved jobb innen Supply Chain Management. Ønsker en master som er allsidig, men likevel relevant for SCM-jobb.
Tar siste år bachelor i økonomi/administrasjon. Har sett på Økonomisk styring på NHH, som har noe innslag av SCM, og risikostyring ved UiS.
Håper du kan hjelpe med dette,
Mvh
Magnus

Hei Magnus
Master i logistikk, industriell økonomi eller økonomi, men i Sverige og Danmark har man også master i supply chain managment.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hej.
Jag är en 42-årig svensk sykepleier med spesialistsykepleier-utdanning dels inom Anestesi (Narkos) men även inom Prehospital akutsjukvård (Ambulanssjukvård).
Jag har 20-års erfaring av ambulanssjukvård varav ca. 3år på ambulanshelikopter och har Norsk auktorisation både som sykepleier och ambulansearbeider.
Vart skall jag vända mig om jag vill söka anställning inom Statoil offshore?
Med vänliga hälsningar! // Robert

Hei Robert
Vi ansetter sykepleiere og samtlige stillinger blir lyst ut på Statoil.com. Følg med og lykke til.
Tone, Sigrun og Christoffer

Hvor rekrutterer dere mest aktivt per i dag?
G

Hei G.
Innenfor petroleumsteknologi og leting ser vi etter opptil 50 erfarne personer i 2012. Dette omfatter petroleums-/reservoar- og produksjonsteknologer, geologer og geofysikere. For disse stillingene krever vi master- eller doktorgrad. I tillegg rekrutterer vi årlig 50+ nyutdannende innen samme fag, blant annet med utdannelse innen fysikk, matematikk og kjemi. Bakgrunnen for dette er den sterke veksten i Statoils aktivitetsnivå, både i Norge og internasjonalt. I tillegg søker Statoil etter erfarne innenfor prosjekter, prosjektutvikling og innen boring og brønn, der behovet er like stort som innenfor petroleumsteknologi.
Tone, Sigrun og Christoffer

Nettmøtet er nå over. Vi fikk inn over 60 spørsmål og rakk naturlig nok ikke å svare på alle.

Selskaper omtalt i saken

Annonse