Annonse


Tapte alt i 2010 – vinner viktig kontrakt på Mongstad.

Etter at StS hadde vært en av de store innen ISO-området i en lang periode, fikk selskapet ingen kontrakter da Statoil sommeren 2010 delte ut nye ISO-kontrakter.

Totalt hadde disse avtalene en verdi på 12 milliarder kroner, men StS fikk den gang ikke en krone.

De som kunne juble den gang var Kaefer Energy, BIS Industrier, Beerenberg og Linjebygg. Men allerede kort tid etter tildelingene pekte mange på at de nye rammeavtalene var inngått med for små marginer og høy risiko. Det kom derfor ikke som noen overraskelse da Statoil ble enig med Kaefer om å avvikle kontraktene for Mongstad og Statfjord fra første uken i januar 2013.

– Jeg vil være forsiktig med å si "hva sa vi". Men vi må huske på at disse rammeavtalene ble inngått på et tidspunkt som var gunstig for Statoil. Det var ekstrem konkurranse blant leverandørene – avtalene er inngått med lave marginer og risiko i stor grad skjøvet over på tilbyder. Så dette var et varslet uvær som måtte komme, sa innkjøpsekspert Atle Sundøy i Inventura til Offshore.no etter kanselleringen.

Nå snur bildet igjen og Statoil tildeler StS en symbolsk meget viktig kontrakt for ISO-levaranser til Mongstad.

Kontrakten har en varighet på tre måneder, men opsjoner på ytterligere 3+3 måneder. Oppstart vil bli så snart som mulig.

– Vi er godt fornøyd med denne kontraktssigneringen, og ser frem til å legge alle gode krefter til og vise hva vi kan, heter det i en melding fra StS.

Statoil har dermed valgt å inngå en midlertidig kontrakt i påvente av avklaringer og tildeling av langsiktig ISO-kontrakt for Mongstad. 

– StS gruppen er naturligvis med i konkurransen også for den langsiktige ISO-kontrakten, der tidsrammen forventes å bli være fire år pluss opsjoner.

Selskaper omtalt i saken

Annonse