Annonse

Skal levere til Troll, Vigdis og Snorre.

NOV Flexibles, et dansk datterselskap av National Oilwell Varco, kunngjør avtalen av den potensielt nest største ordren i selskapets historie med Statoil. Avtalen gjelder det tredje modifikasjonsprosjektet (subsea lines) for Troll, Vigdis og Snorre, og vil dersom alle opsjoner blir oppfylt, utgjøre over 42 km fleksible stigerør, rørledninger og jumpers.

– Vi har en lang historie med Statoil, med nærmere 40 vellykkede prosjekter i løpet av de siste ti årene. Denne siste ordren bekrefter og ytterligere utvider det utmerkede forholdet vi deler, sier administrerende direktør for det globale markedet, Michael C. Hjorth.

– Videre er dette prosjektet et godt eksempel på styrken og holdbarheten av et langsiktig samarbeid mellom de to selskapene, som er grunnlagt på en partnerskapstilnærming. Det er til fordel for det enkelte prosjekt, sier Hjorth.

NOV Flexibles mottok den første bestillingen for modifikasjonsprosjektet i mai 2013, for Åsgard A og B og Norne-feltet, og denne kontrakten er en naturlig utvidelse av dette arbeidet. Satt sammen, utgjør de to modifikasjonsprosjektene den potensielt nest største ordren i NOV Flexibles femtenårige historie.

Omfanget av leveransen benytter NOV Flexibles proprietære PVDF-teknologi, som har vist seg spesielt effektiv for komplekse reservoarer inkludert high pressure/high temperature-applikasjoner som kreves på en rekke Statoil-prosjekter.

Selskaper omtalt i saken

Felt omtalt i saken

SNORRE
Annonse