Annonse
 
CCB sender ut Odfjell-rigg og vinner ny riggjobb like etter.
 
Coast Center Base har sikret seg oppdraget for å ta i mot COSLRival. 
 
Riggverftene kjemper knallhardt om jobbene for tiden og ikke før CCB har vinket adjø til Odfjell-riggen Deepsea Bergen, kan de juble over et nytt betydelig oppdrag. 
 
Klassejobb
Boligriggen COSLRival jobber i dag på Judy-feltet for ConocoPhillips i UK, men skal til femårs-klassing i starten av første kvartal neste år. 
 
– Kontrakten for utførelse av 5 års klassearbeid ble tildelt CCB etter en totalvurdering basert på HMS, tid for gjennomføring av arbeidet, kostnader, vurdering av gjennomføringsevne, fasiliteter og tidligere erfaring med sammenliknbart arbeid.
 
Det sier Magnar Fagerbakke,Vice President Marketing & Contract i COSL Drilling Europe til Offshore.no.
 
 
– CCB er selvsagt takknemlig for at COSL har valgt oss for kommende klassing av boligriggen RIVAL. Det er også ekstra kjekt å få anledning til å gjøre tjenester for en ny kunde, sier prosjektdirektør Ronny Haufe (bildet) til Offshore.no.
 
Arbeidet som skal gjennomføres er vanlig vedlikehold av skrog og maritimt utstyr, resertifisering av riggen av klasseselskapet for enheten, som er DNV – samt utskiftning av fire livbåter med tilhørende davit systemer.
 
Oppgraderinger av messe og bysse vil også bli utført, opplyser COSL Drilling Europe.
 
Når riggen er ferdig på CCB skal enheten på en 12 måneders kontrakt med BP i UK.
 
– Har god kapasitet
– Vi ønsker å se på dette som en anerkjennelse av et tilbud som gir nødvendig trygghet og tillit til at prosjektet vil bli gjennomført som avtalt, samt at vår fokus på kvalitet og HMS er riktig. Vi ser frem til samarbeidet og vil selvsagt gjøre vårt beste for å betjene COSL og gjennomføre kommende prosjekt på best mulig måte, understreker Haufe.
 
Han er tydelig på at selv om COSL-jobben nå er sikret, er det god plass til flere rigger på verftet fremover.
 
– Det er stor rift om oppdragene innen riggvedlikehold og CCB Yard Service er selvsagt svært fornøyd med å ha blitt tildelt COSL RIVAL. Dette betyr mye for CCB, men også for lokal og regional miljø. Det er god kapasitet tilgjengelig og vi får håpe vi også kan være med å kjempe om resterende prosjekter i markedet fremover.
 
 
Kontrakten med COSL kommer like etter at CCB har gjennomført sitt oppgdrag for Odfjell Drilling rundt Deepsea Bergen. Riggen har vært til kai for et landligge på 26 dager etter ønske fra Statoil, som leier riggen.
 
Deepse Bergen har blant annet fått ny BOP-krane, ny kontormodul og er nå gjort enda mer robust for når det kommer til komplettering av brønner og andre krevende operasjoner. 
 
Oppholdet ble to dager kortere enn opprinnelig planlagt.
Annonse